Waldorf & Statler Blog

6 december 2021

Het baasje breekt in! (de blog dan)

De Muppet Show

Zo, nu is het even mijn beurt. En nee, ik krijg niet betaald voor het schoonmaken van het hok, dus een beetje netjes houden van jullie kant kan ik wel waarderen...

NIW, we zijn weer een weekje verder. Langzaam beginnen ze een beetje aan mij te wennen, maargoed week 2, kan je geen wonderen verwachten. Het is wel duidelijk dat Waldorf (de wit/bruine) de dominante van de twee is. Statler (wit/bruin/zwart) is een stuk schuwer.

Voor degene die niet weten waar de namen vandaan komen, het is uit de Muppetshow. Waldorf & Statler zijn die 2 oudjes die van bovenaf het balkon het stomste commentaar geven (en meestal de show afzeiken).

Nou, die mafkezen dus. Nu kan ik tenminste legaal zeggen dat ik de muppets uit de kooi ga halen.

Als we dan toch bezig zijn, wat is popcornen. Popcornen is het plotseling omhoog springen van een cavia als ie blij is. Het lijkt erg op een spastische aanval, echter dit is volkomen normaal. Als een popcorn dus. Dat doet me herinneren aan...

Hahaha en als we dan toch bezig zijn, hoe ik me af en toe voel tussen de 2 muppets...

En succes met dit de rest van de dag uit je hoofd te krijgen!

Volgende keer laat ik die 2 wel weer aan het woord.

Hopelijk dan ook wat foto's / video's van die 2 zelf.

27 november 2021

Weekje bij ons nieuwe baasje

Sow d'r is toch veel gebeurt de laatste dagen! We mochten elke dag lekker in de ren, banaan eten we wel maar vinden we niet zo heel lekker. Wortel zijn we wel gek op.

Ook zijn we aan het wennen aan ons baasje. Maar oppakken zijn we nog niet gewend, die vervelende handen ook altijd van het baasje. Dat komt nog wel.
Ondertussen hebben we de trap en de verdieping beneden ontdekt! Ons huisje is groter dan we dachten. We zijn er erg blij mee, en dat hebben we laten weten ook.

Nu zitten we vandaag officieel een week hier. Bevalt prima. Baasje heeft ook voor het eerst onze rotzooi opgeruimd. We weten niet of hij er voor betaald krijgt...

23 november 2021

Popcorn!

Vandaag heeft ons baasje ons nieuwe mandje voor het eerst in ons huis gezet. Daar waren we heel blij mee! Zo lekker zacht. We gingen er spontaan van popcornen.

Ons baasje had ons een stukje banaan gegeven, maar dat vinden wij niet zo heel lekker. Dus we hebben na een stukje de rest laten liggen. Gelukkig had de baas nog een beetje witlof. Maar hij had het tot halverwege de trap gelegd, de rotzak! We moesten wat moeite doen, maar we hebben alles te pakken gekregen hoor! Maar wat daar beneden is, geen idee nog. Onbekend terrein. Misschien zien we dat stukje nog wel eens.

Maar dat was nog niet alles, we mochten vandaag ook voor het eerst buiten ons huis, de ren in. Lekker rennen en popcornen! We hebben ons uit kunnen leven. Nu zijn we aan het bijkomen.

Comments: 1
  • #1

    Yvonne (Sunday, 28 November 2021 17:03)

    Wat leuk Robbert, je hebt wel de mooiste uitgezocht, ze zien er heel lief en aandoenlijk uit…

22 november 2021

De eerste dagen

Zo onze eerste dagen in ons nieuwe huisje zitten er op. We komen langzaam maar zeker naar buiten om te kijken en te eten. Maar als ons baasje er aan komt, schieten we weer terug het hok in. Misschien moeten we nog een beetje wennen daaraan.

Baasje was een beetje bezorgd over dat we geen hooi aten en dat we niet drinken. Maar nadat het baasje een appje naar ons vorige huisje gestuurd had, was ook het baasje weer tevreden, dat is normaal gedrag.

Witlof vinden we erg lekker! En ook hooi hebben we inmiddels op. Geluidjes maken vinden we ook leuk, lekker brabbelen. Nu moeten we nog leren traplopen, dan kunnen we ook naar de andere verdieping. Dat komt nog wel.

Comments: 1
  • #1

    Bento (Monday, 22 November 2021 21:39)

    Alles op z'n tijd pluizenballetjes, gaat helemaal goed komen!

20 november 2021

Wij stellen ons even voor...

Even voorstellen! Wij zijn Waldorf & Statler. Wij zijn broertjes. Wij zijn geboren op 24 oktober 2021, dus wij zijn net geen 4 weekjes oud.

Sinds vandaag wonen we bij Robert thuis. Daar hebben we een enorm luxe huis van wel 2 verdiepingen! Maar op dit moment zijn we even bij aan het komen van de reis uit België, dus zitten we saampjes schuw in ons hok... 

Comments: 0